Logo

Contact tel.: 06 - 15046875
Contact mail: mk@bekkenfysio.com

bekkenfysiotherapie

voor vrouwen voor mannen therapeuten praktisch


Praktische Informatie

Rotterdam - Prinsenland
Hoofdweg 60
3067GH Rotterdam


Rotterdam - Nesselande
Marcel Duchampplein 78
3059RD Rotterdam


Mobiel: 06 - 15046875
Email: mk@bekkenfysio.com

Click om email te sturen

De meest voorkomende klachten

De bekkenbodem is bij vrouwen kwetsbaar. Vooral de zwangerschap en de eerste vaginale bevalling, vormen een risico voor het ontstaan van bekkenbodem klachten.

Vrouwen hebben vooral last van urineverlies (5-15 procent in de vruchtbare leeftijd, 30-60 procent na de menopauze) en van verzakkingsklachten ( 4-12 procent in de vruchtbare leeftijd, 25-40 procent op oudere leeftijd)

Geregeld zwaar tillen, vaak hoesten, buik operaties, langer bestaande rug- en bekkenpijn, familiare zwakheid, overgewicht en de menopauze spelen een rol in het ontstaan van bekkenbodem klachten.

Preventie

Preventie is belangrijk! Vrouwen zouden al in de zwangerschap hun bekkenbodem moeten gaan trainen om klachten te voorkomen of verminderen. Dit geeft een betere uitgangspositie voor minder kans op bekkenbodem klachten na de bevalling en in de menopauze. Vrouwen moeten ook leren de bekkenbodem op de juiste manier en moment aan te spannen bij hoesten en tillen.

Bekkenbodemtraining is niet moeilijk. Wel is het belangrijk om onder deskundige begeleiding de bekkenbodem te leren gebruiken op de juiste manier.

Het is nooit te laat!


Ben je zwanger of net bevallen - lees dan verder hierphoto

monica kristiansen bekkenfysiotherapie